Punts de referència:


Centre d'Informació (Mura) - Font de la Guineu - Molí fariner del Faure - Font de la Noguera - Àrea d'esbarjo de la Riera de Nespres - Font de la Mascarosa - Font de la Coma - Forn de calç de la Blanquera - Salt de la Blanquera - Font del Foradot - Font del Formatget - Església de Sant Martí de Mura - Font de l'Era - Riera de Nespres - Ermita de Sant Antoni - Font del Xasquet - Font del Rector - Els Caus de Mura - Balma de Sant Llaïr - Balma del Sastricó - Font de l'Escolà - Gorg del Padre - Font de la Guineu - Centre d'Informació de Mura.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
7.8 Km2h 35'437 m559 m273 m273 mFàcilSiSi13-092015

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


L'excursió que avui us presento és la suma de dues de les rutes senyalitzades per l'Ajuntament de Mura; la ruta ?Més de Mil Fonts? i la ruta de ?La riera de Nespres?, el punt d'unió d'ambdues és l'església romànica de Sant Martí, dins el nucli urbà. Es tracta d'una curta caminada però ben aprofitada, farcida de punt d'interès.
La primera, immersa en un paisatge molt fresc i frondós, ens portarà a conèixer algunes de les moltes fonts naturals que ragen a les rodalies de Mura, també les restes d'un antic molí fariner i d'un forn de calç. La segona proposa una agradable passejada arran de la riera de Nespres, coneixent diverses fonts naturals, l'ermita de Sant Antoni, dues balmes, el gorg del Padre i els curiosos Caus de Mura.


Aproximació:


Començarem la caminada al centre d'Informació de Mura, situat al nord de la població, a tocar de la carretera que ve de Rocafort i el Pont de Vilomara. Si venim de Terrassa hi accedirem primer per la carretera BV-1221 que porta a Talamanca i després del punt quilomètric 21 trencarem a l'esquerra per la carretera BV-1223 que ens durà, 3 quilòmetres més tard, directament a Mura. A partir d'aquí anirem seguint els senyals que ens adrecen al centre d'Informació.

Estacionarem el vehicle en un dels aparcaments habilitats a les afores del poble. Tingueu en compte que no és permès de capa manera estacionar dins el nucli urbà.


Recomanacions: