Punts de referència:


Aparcament de les Escoles (Arbúcies) - Capella de la Pietat - Font del Carrer de la Pietat - Pou de Ca l'Escultor - Font del Carrer de Sant Hilari - Plaça de la Vila - Arbre de la Llibertat - Església de Sant Quirze - Can Rinsa - Riera d'Arbúcies - Gorg Nou - Farga i Bassa del Roquer - Font del Passeig del Montseny - Font d'en Ramon Ferrer i Montplet - Font de la Corbadora - Antiga Corbadora - Font de les Pipes - Pont del Molí de les Pipes - Mas el Congost - Caseta d'en Rabat - Rec de la Plana - Font del Ferro - Bassa d'en Sansa - Font de Can Salau - Font de Can Mero - Font de Can Palau - Can Bosch - Font d'en Vilà - Font del Bon Humor - Pont Vermell - Aparcament de les Escoles.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
8.0 Km2h 45'273 m390 m183 m183 mFàcilA tramsSi9-01-2016

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Avui us proposo un itinerari molt agradable, acompanyats en el primer tram per la riera d'Arbúcies. Al llarg del seu recorregut anirem resseguint punts d'interès relacionats amb l'aigua fins arribar al pont romànic del molí de les Pipes. En el decurs del passeig trobarem alguns racons de descans que ens permetran gaudir de les diverses espècies de flora i fauna de ribera. També trobarem diferents plafons que reprodueixen els quadres que el pintor Santiago Rusiñol va fer inspirant-se en alguns racons del passeig de la riera.
A la segona part del recorregut seguirem la "Ruta de l'Aigua i les Herbes Remeieres". Deixarem la riera d'Arbúcies per ascendir suaument al Mas el Congost i continuar per la pista forestal de Santa Fe fins a trobar el Rec de la Plana. A partir d'aquí un estret corriol que circula en paral·lel a la sèquia ens durà a la font del Ferro.
Aprofitarem per visitar altres punts interessants de la vila com les moltes fonts de bomba que hi ha dins el nucli urbà.


Aproximació:


Començarem la caminada als aparcaments de les Escoles, situats a l'entrada del nucli urbà. Podem accedir a Arbúcies per l'eix transversal i després continuar per la carretera GI-550, o bé ens hi atansem des d'Hostalric per la carretera GI-553 primer que més endavant enllaça amb la GI-552 provinent de Breda. Qualsevol de les dues maneres van a parar a una rotonda d'on arrenca l'avinguda dels Països Catalans que ens porta als amplis aparcaments de les Escoles.


Recomanacions: