Punts de referència:


Àrea de lleure de la Font Picant (Argentona) - Font Picant d'Argentona - Font del Camí - Font de les Sureres - Font de l'Esquirolet - Font de l'Esquirol - Font del Grup - Font del Ferro - Collet de Burriac - Castell de Burriac - Font del Llop - Font d'en Baló - Font de la Cua Llarga - Font de les Oliveres - Font del Mig - Àrea de lleure de la Font Picant.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
7.0 Km2h 30'92 m383 m437 m437 mModeradaA tramsSi24-01-2016

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


L'excursió d'avui presenta una de les diverses ascensions que es poden fer al castell de Burriac, un dels monuments més emblemàtics del Maresme. En aquesta ocasió des de la localitat d'Argentona i complementant la ruta amb la visita a un reguitzell de fonts. Començarem i acabarem a la Font Picant, famosa per la naturalesa de la seva aigua mineral gasificada. Inicialment visitarem sis de les fonts més properes al nucli urbà, de camí al castell de Burriac, el punt més al sud d'aquesta sortida i també la cota més elevada, des d'on podrem gaudir, si el temps acompanya (no va ser el nostre cas), d'excel·lents vistes del Maresme. Seguidament ens dirigirem cap al nord-oest, passarem per l'amagada font del Llop i seguirem fins el pla dels Alemanys, on tombarem a llevant, passarem per tres fonts més, i entrarem de nou a la vila, on encara visitarem l'última de les fonts del dia, la font del Mig.

Argentona és coneguda com la vila de les fonts, i són nombroses les fonts d'aigua mineral que solquen el municipi, moltes d'elles de gran tradició a la comarca. Cal dir que en el terme municipal estan catalogades més de dues-centes fonts, però tristament molt poques tenen cabal d'aigua. Malgrat tot, des de l'esforç desinteressat de nombroses persones i entitats, com el Grup de Fonts d'Argentona, s'estan reconstruint moltes d'elles per tal de preservar aquest meravellós tresor cultural i històric que fa tant característica la vila d'Argentona.

El recorregut no té cap dificultat, a excepció del tram de baixada des del castell de Burriac fins la pista, que presenta una acusada pendent i amb molta pedra, d'això que hagi qualificat la ruta de moderada. No obstant, es pot obviar aquesta baixada i fer-ho pel camí ample i assenyalat per on pugem al castell.


Aproximació:


L'accés a Argentona el podem fer per la carretera C-1415c, coneguda com la carretera de Parpers, que uneix Granollers amb Mataró, o per l'autovia B-40, que uneix igualment el Vallès Oriental i el Maresme i també per l'autopista del Maresme que enllaça Barcelona amb Palafolls. Un cop entrem al nucli urbà d'Argentona anirem seguint els senyals que indiquen la "Font Picant", on estacionarem el vehicle.


Recomanacions: