Punts de referència:


Estació d'esquí Guils-Fontanera (Guils de Cerdanya) - Font de Fontanera - Pla de Fontanera - Pla de la Feixa - Planell de l'Agulla o la Màniga - Refugi de Malniu - Font de Malniu - Estany Sec - Estany de Malniu - Refugi de la Feixa - Font de la Feixa - Estació d'esquí Guils-Fontanera.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
13.9 Km3h 45'1,904 m2,260 m468 m468 mFàcilSiSi11-08-2016

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Aquest itinerari és un clàssic a la zona; des de l'estació d'esquí de fons de Guils-Fontanera pujarem a l'estany de Malniu. Inicialment resseguirem el GR-11 conjuntament amb el sender 139, passarem per Roques Feres, el Pla de la Feixa i el Planell de l'Agulla o la Màniga. Des d'aquí i sense deixar el GR-11 que circula acompanyat del 120 farem cap al refugi de Malniu, on visitarem la font homònima i l'estany Sec. Seguidament pujarem a l'estany de Malniu pel sender 119. De tornada desfarem l'últim tram de camí fins que enllaçarem amb el 120b que ens portarà de nou al planell de l'Agulla. La tornada serà desfent el camí d'anada fins el pla de la Feixa, on visitarem el seu refugi i la font. Ja només caldrà davallar plàcidament per la pista forestal fins al punt d'origen.

En aquesta ocasió rajaven les tres fonts que hem trobat al pas; la de Fontanera, la de Malniu i la de la Feixa.


Aproximació:


Iniciarem la sortida a l'aparcament de l'estació d'esquí de fons de Guils-Fontanera. S'hi accedeix per una pista forestal cimentada d'uns 8 Km de llargada que arrenca a l'entrada del bonic poble de Guils de Cerdanya, al qual s'hi arriba per la carretera GIV-4035 que neix al punt quilomètric 180,2 de la carretera N-260 que porta de Puigcerdà a la Seu d'Urgell.


Recomanacions:


Ens trobem en una zona d'alta muntanya. S'ha de ser prudent i estar preparat per un canvi de temps sobtat.
Part d'aquest itinerari no es pot fer durant la temporada d'hivern, doncs queda dins de les pistes d'esquí de fons de l'estació.