Punts de referència:


Carrer Montseny (Vallgorguina) - Font del Forn - Font d'en Nel - Suro Gros del Pla d'en Duran - Dolmen de Pedra Gentil - Església de Santa Eulàlia de Tapioles - Can Pradell de la Serra - Font de Can Pradell - Can Clarens - Carrer Montseny (Vallgorguina).


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
7.3 Km2h198 m343 m196 m196 mFàcilSiSi18-12-2016

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Agradable excursió que transcorre pel Parc del Montnegre i el Corredor, per boscos de caràcter mediterrani que ofereixen bells racons amb sureres centenàries, alzines, roures i pinedes que s'alternen amb la vegetació de ribera i arbres d'entorns més humits. El dolmen de Pedra Gentil, l'església medieval de Santa Eulàlia de Tapioles i un parell de grans masies, Can Pradell de la Serra i Can Clarens, aporten el vessant històric i cultural de la ruta.


Prendrem com a base del recorregut el SL-C-71, sender local que de Vallgorguina arriba al dolmen de Pedra Gentil, però amb una petita variant per tal de conèixer les restes de l'església de Santa Eulàlia de Tapioles.


En aquesta ocasió no rajava cap de les fonts visitades.


Aproximació:


La ruta comença a la població de Vallgorguina. Per arribar-hi amb vehicle des de Granollers, es pren la carretera C-35 en direcció a Sant Celoni i es trenca a la dreta per la C-61. També es pot accedir a aquesta darrera carretera per la sortida 11 de l'autopista AP-7. Des del Maresme ho farem per la carretera C-61 que ve d'Arenys de Mar passant per Arenys de Munt. Un cop dins del nucli urbà de Vallgorguina, cal situar-se al final del carrer Montseny, just abans del pont de la riera de Vallgorguina.