Punts de referència:


Carrers Sant Llorenç/Montblanc, Urbanització Mas Corts (Sant Fost de Campsentelles) - Turó de Galzeran - Coll dels Nou Pins - Barraca de vinya al bosc de les Quatre Torres - Font del Safareig - Font dels Eucaliptus - Font de l'Esquerda - Dolmen de Castellruf - Font de la Teula - Toll la Bassassa - Font del Ferro - Font de la Dinamita - Carrers Sant Llorenç/Montblanc, Urbanització Mas Corts.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
8.0 Km2h 45'243 m481 m489 m489 mModeradaA tramsSi5-02-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Us presento una entretinguda sortida matinal que ens permetrà gaudir d'excel·lent vistes des del turó de Galzeran, visitar tres fonts situades a la part alta del terme municipal d'Alella, unes curioses cabanes de vinya excavades al marge de la muntanya, el dolmen de Castellruf, dues fonts i un toll natural d'aigua a Santa Maria de Martorelles i finalment la font de la Dinamita, a Sant Fost.

L'itinerari és circular en sentit anti-horari. Sortirem de la part alta de la urbanització Mas Corts, al municipi de Sant Fost de Campsentelles, dirigint-nos inicialment cap el turó de Galzeran per un corriol amb una considerable pujada que ens hi porta de dret. Seguidament davallarem per la vessant de mar, caminarem entre vinyes i bosc per visitar tres de les fonts d'Alella. Després de l'ultima i curiosa font, la de l'Esquerda, ens atansarem fins la pista carenera que porta del coll de Font de Cera al coll de Montalegre, seguirem pujant per un corriol molt bonic que ens durà a la pista que va del coll d'en Gurri al coll de Montalegre i des d'aquí anirem a buscar el dolmen de Castellruf. Davallarem per dins el bosc, visitarem dues fonts més, un toll natural i finalment ens atansarem a la font de la Dinamita, a poca distància del punt de partida.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida la confluència entre els carrers Sant Llorenç i Montblanc, al capdamunt de la urbanització Mas Corts, a Sant Fost de Campsentelles. Per apropar-nos anirem en cotxe fins la urbanització Mas Corts, que es troba al quilòmetre 7,5 de la carretera de La Conreria (B-500). Pujant des de Mollet trobem el desviament de la urbanització a l'esquerra i hem de pujar força pel carrer Sant Llorenç fins la confluència amb el carrer Aneto on estacionarem el vehicle i ens disposarem a caminar.


Recomanacions:


És una excursió còmoda de fer, exceptuant dos trams un pèl complicats; la pujada al turó de Galzeran per un corriol amb forta pujada i relliscosa, i la baixada des de la pista a la font de la Teula, també per un terreny molt erosionat i d'acusada pendent.