Punts de referència:


Plaça Major (Sant Joan Les Fonts) - Pont Medieval - Església Nova de Sant Joan Les Fonts - Molí Fondo - El Boscarró - Font de Can Xervanda - Cingles de Fontfreda - Font de Cal Jep - Font de Fontfreda - Font de les Mulleres - Font Bona - Rec dels Verlets - Font de la Rompuda - Plaça Major.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
6.0 Km1h 45312 m359 m125 m125 mFàcilSiSi12-03-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


L'itinerari que hem fet és una combinació de dues de les rutes d'Itinerànnia; la de les Fonts i Verlets i la de Les Tres Colades i Cingleres Basàltiques, una proposta per gaudir a peu. Aigua, natura i tranquil·litat són les característiques d'aquesta passejada, un recorregut per antics camins de pas que s'han recuperat.

El recorregut transcorre per una interessant zona de cingleres basàltiques, resultants del refredament de les colades de lava emeses per diferents volcans, amb alguna mostra de bosc de ribera, exemples d'arquitectura industrial a la vora del riu i l'acompanyament de l'aigua a través de nombroses fonts, canals i recs que anirem trobant.

Totes les fonts visitades rajaven avui.

A Sant Joan les Fonts, l'aigua circula a través de les fissures de les laves volcàniques, s'emmagatzema entre els materials volcànics i els sedimentaris i apareix al peu dels espadats. Al municipi hi ha una quarantena de fonts de cabal continu i abundant. Aquest fet ha donat nom a la població.


Aproximació:


L'inici elegit és a la plaça Major de Sant Joan les Fonts, a la zona enjardinada del costat dels plafons informatius de la ruta. A Sant Joan Les Fonts ens hi podem atansar per la carretera N-260 passant per la Canya si venim d'Olot o de Ripoll, o per la GI-522 si venim de Banyoles o Figueres.


Recomanacions:


En èpoques de fortes pluges, si la riera de Bianya ha revingut, a partir dels cingles de Fontfreda la ruta no és transitable.