Punts de referència:


Aparcament dels Banys de Llo (Llo) - Font dels Banys de Llo - Via Ferrada de Llo "Les Escaldilles" - Gorges del Segre - Font de les Gorges del Segre - Pont de Mas Patiràs - Mas Patiràs - Església de Sant Feliu de Castellvell - Font de la Monje - Torre del Vaqueró - Font d'en Miqueló - Font de les Esteules - Font de Baix de Llo - Església de Sant Fructuós - Aparcament dels Banys de Llo.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
6.0 Km1h 45'1,383 m1,670 m332 m332 mFàcilA tramsSi10-08-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Avui ens desplacem fins al petit poble de Llo, a l'Alta Cerdanya, per iniciar una ruta circular, fàcil i curta, que ens portarà en primer lloc a recórrer la riba del Segre en un bonic tram engorjat, les conegudes Gorges del Segre. Tot seguit pujarem dalt d'un agut penya-segat on queden les restes de l'ermita de Sant Feliu de Castellvell. Al final de l'excursió ens endinsarem pels estrets carrerons del poble, coneixerem un grapat de fonts i visitarem l'església de Sant Fructuós, bonic exemple del romànic cerdà tardà.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida l'aparcament que hi ha a l'entrada del poble de Llo. Si anem per la N-116 en direcció a Perpinyà, al cap d'uns 5,5 quilòmetres d'haver deixat enrere Puigcerdà, quan siguem al mig de Sallagossa, cal desviar-nos a la dreta per la carretera D33 en direcció al bonic poble de Llo que resta a menys de dos quilòmetres. Poc abans d'entrar al nucli urbà de Llo disposem a mà dreta d'un ampli aparcament on estacionar el vehicle.