Punts de referència:


Carrers Sant Llorenç/Canyelles (Castellar del Vallès) - Font dels Casots - Font de la Noguera - Pedrera del Cente - Font del Llorer - Font dels Gossos - Font de l'Esquirol - Fonts Altes - Ermita de Santa Maria del Puig de la Creu - Font del Gurri - Font del Canyadell - Font de la Fagina - Font dels Llorers - Salt de Montllor - Can Montllor de Dalt - Font de Can Montllor - Can Padró - Font del Cosidor - Mina Jané - Font de l'era d'en Petasques - Carrers Sant Llorenç/Canyelles.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
11.0 Km3h 30'320 m666 m502 m502 mModeradaA tramsSi29-01-2018

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Avui ens atansarem al Puig de la Creu des de Castellar del Vallès. Inicialment visitarem vàries fonts situades a l'entorn del torrent de Canyelles, després pujarem al Puig de la Creu passant per la font de l'Esquirol i Fonts Altes. Seguidament baixarem per l'altre vessant, passarem per la font del Gurri i ens aproparem a la font de la Fagina, on podrem gaudir del salt de Montllor. La tornada serà per Can Montllor de Dalt, Can Padró i la font del Cosidor, tornant de nou a Castellar del Vallès.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida de la caminada l'extrem més al nord-oest del nucli urbà, concretament el carrer Sant Llorenç cantonada amb el carrer Canyelles. Haurem estacionat el vehicle pels voltants, de moment no és zona blava.
Per accedir a Castellar del Vallès des de Barcelona o Girona cal agafar la C-58 en direcció a Sabadell i prendre la sortida "Sabadell Sud", continuar per la Gran Via de Sabadell fins al pont nº 7 i situar-nos a mà dreta per trencar cap a la carretera de Castellar, la B-124. També s'hi pot arribar per la carretera C-1415a des de Sentmenat.


Recomanacions:


Tot i ser una caminada relativament còmoda, l'he qualificat com a moderada degut a la drecera que es fa entre la font del Canyadell i la font de la Fagina. Es tracta d'un corriol amb molta pendent i relliscós. Si voleu obviar-lo, un cop hagueu vist la font del Canyadell, reculeu 450 metres i en aquest punt gireu a l'esquerra i comenceu a baixar per un camí ample que 450 metres més avall enllaça a l'esquerra amb el camí que duu al paratge de la font de la Fagina.