Punts de referència:


Coll d'Ares (Àger) - Mirador dels Pirineus - Mirador de la Vall d'Àger - Roca Foradada o cova de les Dues Boques - Penya Sant Alís - Coll d'Ares.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
4.0 Km1h 15'1,554 m1,674 m143 m143 mFàcilSiNo29-03-2018

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Curta excursió per la serra del Montsec des d'on assolirem l'assequible Penya Sant Alís, un dels cent cims proposats per la FEEC.
Començarem la caminada al coll d'Ares. Només baixar del cotxe ja podrem gaudir de les àmplies vistes que ens regalen els dos miradors que hi trobem; el dels Pirineus i el de la Vall d'Àger. L'anada serà resseguint el cingle sense gaire desnivell en direcció est/sud-est. Farem una petita baixada al cingle per entrar dins la Roca Foradada, anomenada també Cova de les Dues Boques, un increïble balcó natural. Seguirem el nostre recorregut alternant corriols arran de cingle i pista fins la Penya Sant Alís. Al cim hi ha un gran vèrtex geodèsic i es gaudeix d'àmplies vistes a la Vall d'Àger. La tornada serà per la pista forestal.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida el coll d'Ares, situat al capdamunt de la serra del Montsec, a cavall de les poblacions de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) i Àger (Noguera). Als afores del nucli urbà d'Àger pel nord, concretament al punt quilomètric 199,6 de la carretera C-12, engega una carretereta que ens hi atansa. Només cal seguir les indicacions cap a Observatori Astronòmic del Montsec/Montsec d'Ares/Zona de vol. Son uns 14 quilòmetres de pujada per una estreta i revirada carretera en bon estat.


Recomanacions: