Punts de referència:


Sant Martí del Montnegre (Sant Celoni) - Església de Sant Martí del Montnegre - Font de Sant Martí del Montnegre - Ca l'Auladell - L'Hostal - Can Preses - Alzina Grossa de Can Preses - Font del Degotall - Font de Santa Maria - Capella de Santa Maria del Montnegre - Sant Martí del Montnegre.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
8.0 Km2h 15'436 m614 m409 m409 mFàcilSiSi1-07-2018

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Plàcida passejada matinal que discorre tothora pel Parc del Montnegre i el Corredor, especialment indicada per conèixer els frondosos boscos d'alzines, roures i castanyers. El recorregut uneix l'església de Sant Martí del Montnegre, bastida els segles XVII i XVIII i la capella de Santa Maria del Montnegre, petit temple del segle XVIII. La tornada serà desfent el camí d'anada.


Aproximació:


Per fer aquest recorregut ens haurem de desplaçar fins a Sant Martí del Montnegre, a uns 11 km a llevant del nucli urbà de Sant Celoni.
Per arribar-hi sortirem de Sant Celoni per la carretera C-35 en direcció Hostalric. Només uns 150 metres un cop haguem passat la primera rotonda, ens desviarem a la dreta pel trencall que porta a les urbanitzacions Cal Batlle, Can Coll i Boscos del Montnegre. De seguida anem a parar a una cruïlla amb la fàbrica Renolit al davant; nosaltres fem a l'esquerra, seguint les indicacions cap a l'hotel Cal Batlle. 450 metres després travessem per damunt del riu de la Tordera i també de l'autopista, 300 metres més endavant deixem a mà dreta l'entrada a la urbanització Can Coll i mig quilòmetre més enllà defugim a l'esquerra l'entrada a la urbanització Boscos del Montnegre. Continuem pujant per una pista forestal cimentada però que ben aviat esdevindrà de terra, això sí, en molt bon estat i apta per a qualsevol vehicle. La pista marxa en sentit més aviat sud-est, amb una bona senyalització del nostre destí, Sant Martí del Montnegre. Fem cas als cartells, nosaltres sempre cap a Sant Martí del Montnegre durant 7,5 quilòmetres, fins que siguem en una cruïlla de camins amb un aparcament al costat; aquí abandonem la pista que segueix per la dreta el seu camí cap a Hortsavinyà i girem a l'esquerra. Uns 150 metres més avall som davant de la rectoria de Sant Martí del Montnegre on disposem d'un petit espai per estacionar el vehicle.