Punts de referència:


Aparcament del Santuari de Lord (Sant Llorenç de Morunys) - Mirador Via Crucis - Capella de Sant Pere Màrtir - Mola de Lord - Santuari de Lord - Font del Santuari de Lord - Mirador del Grau de Sallord - Aparcament del Santuari de Lord.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
2.0 Km1h994 m1,179 m217 m217 mFàcilA trams---28-12-2018

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada, on també hi trobaràs més detalls.

Introducció:


Proposo una curta passejada per la Mola de Lord, a Sant Llorenç de Morunys. Farem una ruta circular a la mola de Lord, un indret protegit (PEIN) de gran bellesa que ens permetrà gaudir de diferents panoràmiques com la serra del Port del Comte, el tossal del Codó, el pantà de la Llosa del Cavall i la serra de Busa.


Aproximació:


El punt d'inici es troba a uns 4,5 quilòmetres al sud del nucli urbà de Sant Llorenç de Morunys.
Per accedir-hi ens situem a la rotonda del capdamunt de Sant Llorenç de Morunys. Aquí prenem la carretera LV-4241 en direcció al Port del Comte i quilòmetre i mig més endavant, al començament d'un pronunciat revolt de dretes, trenquem a l'esquerra per una pista cimentada que ens assenyala Sant Serni del Grau i el santuari de Lord. Continuem sense deixar aquesta pista, 300 metres més endavant arribem a una bifurcació que fem a l'esquerra, una mica més de 200 metres després som en un planell on deixem l'ermita de Sant Serni del Grau a mà esquerra i la font de Sant Serni a la dreta. Una mica més de 800 metres més endavant creuem el túnel del Roc Foradat, passat el qual passem a frec de la petita font de Sant Isidre i 1,4 quilòmetres més enllà arribem a una esplanada habilitada com aparcament on podem estacionar el vehicle i començar a caminar.


Recomanacions: