Punts de referència:


Aparcament de les Escletxes (El Papiol) - Les Escletxes - Font de les Escletxes - Font de Ca n'Esteve o dels Avelllaners - Font del Vernet - Font del Lleó - Ermita de la Salut - Puig Madrona - Aparcament de les Escletxes.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
0.0 Km8,5113 m334 m321 m321 mFàcilA tramsSi13-01-2019

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Aquesta proposta és rica en valors naturals i patrimonials. A part de conèixer un grapat de fonts i dues barraques de pedra seca, visitarem les Escletxes, un dels indrets més sorprenents de la serra, on podrem passejar entre estretes esquerdes naturals. També gaudirem de la preciosa ermita de la Salut, un dels millors exemples de romànic de la contrada. Completarem l'excursió pujant al Puig Madrona, un cim inclòs a la llista dels 100 Cims de la FEEC, des d'on baixarem fins al punt de partida per donar per finalitzada la caminada.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida l'aparcament que hi ha prop de Les Escletxes, situat a l'extrem oriental de la Vila. Per arribar-hi, travessem la població de El Papiol en direcció al cementiri, passat el qual continuem 350 metres més pel mateix carrer del Carme, fins que siguem en un descampat que ens queda a l'esquerra, on podrem estacionar el vehicle.


Recomanacions: