Punts de referència:


Cruïlla de coll de Trapa/Coll de Pendís (Bellver de Cerdanya) - Coll de Trapa - Font Freda de Riu - Coll de la Font Freda de Riu - Collet de Moixeró - El Moixeró - Coll de Dental - Collet de Moixeró - Cruïlla de coll de Trapa/Coll de Pendís.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
8.0 Km2h 30'1,767 m2,081 m355 m355 mFàcilSiSi5-08-2021

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


La proposta d'avui és l'ascensió a un modest però emblemàtic cim, el Moixeró, des d'on gaudirem d'una perspectiva espectacular de la plana cerdana, de la serra del Cadí i del massís del Pedraforca. L'excursió es desenvolupa per la part cerdana, començant la caminada a la pista forestal que comunica Riu de Cerdanya amb Bellver de Cerdanya, concretament a la cruïlla de camins que menen al coll de trapa/coll de Pendís.
Inicialment seguirem la pista forestal (tancada a l'ús de vehicles privats) que porta al coll de Trapa, passarem per la font Freda de Riu, des d'on es puja al coll homònim, sota el Roc Cremat, que dóna accés als amplis plans de Moixeró. Flanquejarem cap el sud la fondalada del clot dels Amorriadors i farem una marrada per assolir el cim del Moixeró per la seva vessant est. Després carenejarem en direcció més aviat oest, tot passant pel coll de Dental i altra cop pel collet de Moixeró des d?on tornarem a l'inici desfent el camí d'anada.


Aproximació:


La caminada s'inicia en el encreuament de camins que mena al Coll de Trapa/coll de Pendís, on s'hi arriba per una pista forestal en bon estat, que comunica Riu de Cerdanya amb Bellver de Cerdanya. Per accedir-hi ens aproparem a la població de Riu de Cerdanya per la carretera C-16. Un cop al nucli urbà, del centre mateix surt una pista que inicialment està cimentada i que més endavant va perdent asfalt, anomenada carretera LP-4033 i que s'enfila cap a la muntanya de Riu. Sense sortir en cap moment de la pista principal, al cap de 6 km deixem a l'esquerra el refugi del serrat de les Esposes, 3 km més amunt passem pel costat de la font de la Mata Negra, uns 750 metres després som al collet de la Font Freda. Quilòmetre i mig més endavant arribem a la cruïlla de Coll de Trapa/coll de Pendís on estacionem el vehicle a peu de pista i comencem la caminada.


Recomanacions:


La pista es troba en bon estat i és apta per a tot tipus de vehicles, només cal circular amb precaució. El primer tram que va de Riu de Cerdanya al collet de Font Freda està cimentada a trossos, la resta és una pista de terra en bon estat de conservació.
En quan a la caminada, hem de tenir en compte que ens trobem en una zona d'alta muntanya, per tant, cal ser prudents i estar preparats per un canvi sobtat del temps.