Font de la Cua Llarga


Argentona (Maresme )
Coordenades GPS:41.5496,2.3851Clica per veure la ubicació.
Alçada:210 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-083  Clica per enllaçar amb la caminada I-083. I-211  Clica per enllaçar amb la caminada I-211.


Es troba seguint el camí que passa per sobre la font de les Oliveres, paral·lel al torrent, amunt.
Per accedir-hi cal que ens situem al capdamunt de l'avinguda Ferraters, just quan fa confluència amb el carrer d'en Joan Grau i Giol, (sense asfaltar). Aquí prenem un caminet que surt per la dreta vorejant la tanca d'una finca que portem a la dreta. Als pocs metres el camí vira envers l'esquerra, cap a l'oest, introduint-se en un torrent frondós. Tot seguint en direcció a muntanya, en una mica més d'un centenar de metres, arribem a una clariana on davant nostre apareix la font de les Oliveres. Continuem per un corriol ascendent que arrenca del costat esquerre d'aquesta font, enfilant-se pel mig de l'arbreda, fins a trobar un camí que ens talla i que fem a la dreta. Al cap d'uns 50 metres rebutgem un camí ascendent a l'esquerra i seguim endavant. De seguida el camí fa un gir a la dreta i tot seguit ens desviem a l'esquerra, remuntant un bonic torrent que ens acompanya a l'esquerra. Sense deixar el corriol que està ben fressat, uns 200 metres més amunt, som a la font de la Cua Llarga.


La primera construcció dels pioners del Grup de Fonts d'Argentona, construïda el 1986. Es tracta d'una construcció de pedra inserida al marge de la muntanya. El seu frontal queda endarrerit dos pams respecte la façana principal mitjançant una obertura rectangular. Dins hi trobem un mosaic de ceràmica fet amb la tècnica del trencadís, de colors blau, blanc, verd i vermell. Al capdamunt del qual hi trobem una ceràmica amb el nom de la font, un faisà mascle pintats i signada pel Grup de Fonts d'Argentona.

A la part de baix el brollador adquireix forma de cap d'home en relleu, l'aigua raja a través d'un tub que surt de la boca, cau a una pica allargada i desguassa per dos tubs situats un a cada extrem.

A la paret de la dreta hi trobem dues rajoles de ceràmica; una amb l'empremta del Grup de Fonts i la inscripció Nadal 1986, l'altra col·locada el 1987 per un nét o néta d'un dels constructors, en Jaume.

Es diu que és una deu vergonyosa, ja que el seu emplaçament és recollit i l'aigua, quan n'hi ha, no fa gaire soroll.