Font de la Teula


La Garriga (Vallès Oriental )
Coordenades GPS:41.7027,2.2906Clica per veure la ubicació.
Alçada:374 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2017
Caminades:
I-265  Clica per enllaçar amb la caminada I-265.


Trobem aquesta bonica font a peu del camí de Sant Cristòfol, en un lloc assolellat. Per accedir-hi ens situem als afores de la població pel nord, just on hi ha les conegudes botigues de mobles. Aquí estacionem el vehicle en un dels aparcaments habilitats i continuem en direcció més aviat est per un carreró cimentat que surt entre una botiga d'interiorisme i una altra de material de construcció. Resseguim una fàbrica de mobles que portem a la dreta. Quan la fàbrica s'acaba, el carrer gira a la dreta i tot seguit a l'esquerra, moment que creuem la via del tren per un túnel ben obrat, dels d'abans. A partir d'aquí comença una pista forestal de terra que es va enfilant poc a poc, serpentejant, i que segueix fins l'ermita de Sant Cristòfol de Monteugues. Sense deixar en cap moment la pista principal, després d'uns 1,1 quilòmetres des que hem creuat la via del tren, arribem a la font de la Teula que ens queda a peu de camí a mà esquerra.


Aquesta font abans també era coneguda com de la Figuera.

Es tracta d'un mur de pedra lligada de forma còncava que reté les terres de la muntanya i alhora delimita el replà que queda enlairat un pam respecte del camí. Al mig del mur hi trobem el brollador que li dóna el nom, un bonic broc d'acer inoxidable en forma de teula per on raja l'aigua que cau a un bassal quadrat disposat arran del sòl empedrat.

A la dreta del mur hi trobem collada una placa metàl·lica recordant-nos el nom de la font i que fou molt ben arranjada l'octubre de 1983 pel Centre Excursionista Garriguenc.

A l'altra banda del camí disposem d'un banc per seure fet amb travesses de tren.

És una font de poc raig, molt condicionada a les èpoques plujoses.

La mina que abastia d'aigua, tant aquesta font com la font de la Figuera, es localitza uns 25 metres per damunt de la font de la Teula.